Zo gaat de Astraat eruitzien gezien vanaf de nieuwe Centrumhalte West. Foto: Gemeente Groningen

Morgen is een historische dag voor de Groninger binnenstad. Dan rijden na vele tientallen jaren de bussen voor het laatst door de Astraat en Brugstraat. Zondag wordt de nieuwe Centrumhalte West bij de Westerhaven in gebruik genomen.

Wegwerkers zijn deze dagen bezig met de allerlaatste handelingen aan deze nieuwe halte, die in de busdienstregeling gewoon ‘Westerhaven’ zal heten. De perrons inclusief haltevoorzieningen zijn geplaatst evenals de laatste stoeptegels en straatlantaarns. Ook de busbaan langs de Westerhaven is klaar.


Perronindeling Centrumhalte West per 3 september 2017

Automobilisten van- en naar de Westerhaven maken voortaan in beide richtingen gebruik van de Eendrachtskade en Aweg/Hoendiepskade. Richting de Q-park ligt een ventweg langs de nieuwe busbaan. Volgens de Gemeente Groningen zorgt dat voor een verlichting van de verkeersdruk in het gebied voor zowel auto als bus.

De gemeente heeft ook de eerste afbeeldingen getoond van het uiterlijk van de westelijke binnenstad na het verdwijnen van de bus. Als eerste is de Astraat aan de beurt (foto). De werkzaamheden op die locatie beginnen over een paar weken. De nieuwe Pendelbus Binnenstad onderhoudt voor mensen die de binnenstad te ver lopen vinden een dienstregeling tijdens de openingstijden van de winkels. Een enkele reis kost 50 cent, houders van een WMO- of Stadjerspas reizen gratis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *