De smalle Brugstraat. Foto: Google Streetview

De bussen van Qbuzz zullen door de Brugstraat in het Groninger centrum blijven rijden. Dit concludeert de gemeente Groningen.

Van maart tot december afgelopen jaar was de Abrug gestremd. Hierdoor konden de bussen onder andere de Brugstraat niet gebruiken, en werd er via Westerhaven en Eeldersingel naar het station gereden. Volgens de bewoners en winkeliers in de smalle Brugstraat was de verkeersveiligheid destijds een aanzienlijk stuk hoger. Er gingen stemmen op om de bussen uit de Brugstraat te blijven weren.

Burgemeester en wethouders van Groningen hebben nu geconcludeerd dat het niet mogelijk is om bussen blijvend uit de Brugstraat te weren. Een andere route zou te veel geld kosten en levert langere reistijden op. Daarnaast wordt de westkant van het centrum dan zeer slecht per bus bereikbaar. Daarnaast zal volgens verkeerswethouder Karin Dekker het busverkeer in de Brugstraat ook minderen als de Regiotram naar het Zernikecomplex gaat rijden, waardoor lijn 15, één van de lijnen die door de Brugstraat rijdt, zal komen te vervallen.

Zie ook:
Bussen misschien niet terug in Brugstraat (17-11-2009)
Bussen rijden om via Eendrachtskade en Eeldersingel (20-02-2009)
Abrug in 2009 op de schop; grote gevolgen voor het busverkeer (04-10-2008)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *