Chauffeurs van de stadsdiensten in Hoogeveen en Meppel zijn donderdagmiddag spontaan in staking gegaan. Een incident met het noodknopsysteem was de druppel.

Een vrouw werd aan het begin van de middag onwel in één van de bussen. De chauffeur maakte gebruik van de noodknop in de bus. Bij een werkend systeem moet de centralist van de vervoerder, Connexxion in dit geval, meteen kunnen horen wat er in de bus gebeurt en zien waar deze staat. Dat ging niet helemaal goed; er was wel contact tussen de bus en de centralist, maar deze kon niet zien waar de bus was en dacht dat het ging om een noodgeval in Amsterdam of Enschede.

Voor de chauffeurs was dit de reden meteen de bussen buiten dienst te halen en naar de garage te rijden. De chauffeurs zeggen dat er al zes jaar problemen met de noodknopinstallatie zijn. De chauffeurs wilden een signaal afgeven aan de directie van Connexxion.

De directie van de vervoerder heeft aangegeven dat de problemen dinsdag verholpen zijn. Met die toezegging gingen de chauffeurs weer met hun bussen op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *