Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft donderdag het ontwerp voor de busdienstregeling van 2016 vrijgegeven. Daarin zijn voor Drenthe veel wijzigingen in de stadsdiensten te zien.

Eerder werd al bekend dat het OV-bureau vanaf de nieuwe dienstregeling stopt met (een groot deel van) de stadslijnen in Assen, Hoogeveen en Meppel. De gemeenten hebben wel de mogelijkheid om zelf iets in te richten. In Assen blijft alleen lijn 1 bestaan, wat een combinatie wordt tussen de huidige lijnen 1, 4 en 12. Op de nieuwe lijn 1 gaan vanwege de verwachte drukte weer grote bussen rijden. Voor de lijnen 2, 3 en 5 is de gemeente Assen nog op zoek naar oplossingen. In Hoogeveen en Meppel zal de stadsdienst waarschijnlijk door vrijwilligers over worden genomen. De gemeenten onderzoeken dit nog.

In Emmen wordt gekeken naar de mogelijkheid om lijn 12 in te zetten als P+R-lijn tussen het geplande transferiumbij de Meerdijk en het centrum. Voorlopig zal lijn 12 echter een scholierenlijn blijven. Deze zal richting Meerdijk gaan rijden via Angelslo en vanaf Meerdijk via de Dordsestraat en Hondsrugweg tijdens de ochtendspits, en in de middagspits andersom.

Daarnaast vinden er minder ingrijpende veranderingen plaats als hogere frequenties op de Qliners en het verbeteren van de aansluitingen tussen onderliggende buslijnen in Zweeloo. Een deel van de wijzigingen gaat aan het einde van dit jaar in, de rest medio volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *