De nieuwe dienstregeling staat op het punt van beginnen. Zondag zijn de eerste vruchten al te plukken en maandag is met de eerste ochtendspits de echte vuurdoop.

Zo’n dienstregeling brengt vaak veel nieuwe mogelijkheden en voordelen mee voor bewoners, maar heel soms moet er ook geknipt worden. En dat brengt bewoners van Gasselternijveen nu in opstand.

In de huidige situatie rijdt buslijn 73 door hun dorp. Deze lijn wordt vervangen door de Qliner 312 tussen Groningen en Stadskanaal, die nu op ieder moment van de dag minimaal tussen Gieten en Stadskanaal gaat rijden met een overstap op Qliner 300. Waar velen staan te springen om de komst van een Qliner naar hun dorp (zoals in Ter Apel), is de omgeving van Gasselternijveen niet tevreden. Volgens dorpsbewoners is de wijziging een ordinaire bezuinigingsmaatregel.

Lijn 312 gaat niet door het dorp zelf rijden, maar rijdt langs het dorp via de Van Veelenweg. Voor bepaalde delen van het dorp betekent dit een flink eind lopen naar de bushalte.

Gelukkig voor de meeste Groningers en Drenten wordt er veel uitgebreid. Zo gaat lijn 65 twee keer per uur rijden tussen Zoutkamp en Groningen. Daar hebben de bewoners van Gasselternijveen helaas niet veel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *