De bus wordt misschien grijs-geel/ 1 minuut leestijd

Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Vandaag is de aanbesteding van het busvervoer in Groningen en Drenthe vanaf december 2019 begonnen. In de gepubliceerde documenten voor potentiële vervoerders valt meteen iets opmerkelijks te zien.

Wat het OV-bureau betreft worden de meeste bussen, zij het nog onder voorbehoud, grijs met geel. Daarmee wijken de kleuren af van de huidige kleuren van de bussen in beide provincies. Het ontwerp blijft wel gelijk aan dat van de nieuwe stads- en streekbussen.

Veel huidige bussen van diverse vervoersvormen als Q-link en Qliner moeten door de nieuwe vervoerder verplicht worden overgenomen. Verder staan er in het bestek veel eisen voor de nieuwe vervoerder die Qbuzz nu ook al uitvoert.

De komende vijf maanden kunnen vervoerders zich inschrijven. Medio volgend jaar moet bekend zijn die het vervoer vanaf eind 2019 gaat uitvoeren. Qbuzz heeft tijdens de presentatie van de elektrische bus vorige week al aangegeven weer mee te willen doen. Ook Arriva en Connexxion zouden, volgens geluiden uit de wandelgangen, willen inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *