De NS onderzoekt of er na de zomervakantie op één of meerdere Intercity-ritten naar Noord-Nederland langere treinen kunnen gaan rijden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven schrijft dat maandag in antwoord op kamervragen van PvdA-kamerlid Gijs van Dijk.

Van Dijk stelde vragen naar aanleiding van een rapport van reizigersvereniging Rover. Daarin meldde de vereniging dat zij in de eerste maanden van dit jaar veel meer meldingen over volle treinen in het Noorden kreeg dan eerder het geval was.

Van Veldhoven schrijft dat in de eerste vier maanden van dit jaar in meer dan 99 procent van de Intercity-ritten naar het noorden meer zitplaatsen dan reizigers waren. Wel erkent ze dat op bepaalde momenten, zoals tijdens de spits of vakanties, de treinen als druk kunnen worden ervaren.

Om dit op te vangen wordt er dus onder meer onderzocht of er langere treinen kunnen rijden vanaf september. Ook is het de bedoeling om per juni een aantal Intercity’s van en naar Leeuwarden te verlengen.

Tijdens de meivakantie volgend jaar streeft de NS ernaar om de Intercity’s naar het noorden ook te verlengen, schrijft de staatssecretaris in haar antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *