De schoolvakanties zijn afgelopen en de vakantiedienstregeling heeft weer plaatsgemaakt voor de normale dienstregeling. op een aantal buslijnen in Groningen en Drenthe heeft Qbuzz kleine wijzigingen doorgevoerd.

Een belangrijke wijziging vindt plaats op de lijnen 38 en 550. Die laatste, de buurtbus, verdwijnt helemaal om plaats te maken voor de grote bus van lijn 38. Sinds december werd er door Qbuzz in de spits op de buurtbusroute gereden omdat de capaciteit van de busjes niet toereikend meer was. Dit zorgde voor veel onduidelijkheid rond tarieven voor reizigers. Daarom is besloten lijn 38 volledig te laten rijden. De route wordt aangepast vanwege de veiligheid. Er wordt nu via de N388 gereden. Niekerk en Oldekerk worden niet meer bediend. Er worden wel haltes aan de N388 bediend bij Boerakker.

Lijn 163 tussen Groningen en Lauwersoog gaat in beide richtingen weer stoppen bij de halte Eenrummerweg in Mensingeweer. Qliner 309 krijgt enkele extra ritten op de late zaterdagavond.

Op sommige nachtlijnen worden vertrektijden flink veranderd. Verder is er de nieuwe nachtbus 406 tussen Groningen en Delfzijl, slaat nachtbus 402 voortaan Groningen Airport Eelde over en krijgt lijn 417 in Groningen in beide richtingen dezelfde route, via de Peizerbaan.

Alle actuele routes en vertrektijden zijn te raadplegen via www.qbuzz.nl/gd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *