Foto: Jeroen Pijper Photography via Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Het OV-bureau is bezig met de ontwikkeling van een geschikte busdienstregeling voor het komende jaar. Hoe die eruit gaat zien is nog afhankelijk van de gevolgen van de coronacrisis.

Directeur Wilko Mol van het OV-bureau zegt tegen Dagblad van het Noorden dat ze reizigers willen voorbereiden op de nieuwe situatie. “We hoeven niet op stel en sprong een toekomstplan vol bezuinigingen te maken, maar we spelen vanaf januari wel alvast in op de nieuwe situatie. Zo voorkomen we dat mensen in de zomer in één klap met mogelijke verslechteringen worden geconfronteerd. Dat zou niet verstandig zijn.”

Op dit moment wordt er gereden volgens een flexibele dienstregeling. Daardoor blijft capaciteit beschikbaar voor de routes waar dat nodig is. Voor de nieuwe wijzigingen mikt het OV-bureau op januari. Normaal gesproken starten nieuwe dienstregelingen op de tweede zondag van december, maar er wordt overwogen om dit moment over de kerstvakantie heen te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *