Fleur Gräper van D66 is tijdens de coalitieonderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie Groningen voorgesteld als gedeputeerde voor onder meer de post verkeer en vervoer. Daarmee zal zij voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe worden.

Het voorzitterschap hoort bij de functie van gedeputeerde verkeer en vervoer van de provincie Groningen. In het vorige college van GS werd deze functie vervuld door VVD-gedeputeerde Mark Boumans. Gräper is op dit moment nog partijvoorzitter van D66. Deze functie vervult zij sinds twee jaar.

Het is de bedoeling dat Gräper woensdag geïnstalleerd wordt als gedeputeerde en daarmee voorzitter van het OV-bureau. Henk Brink blijft gedeputeerde verkeer en vervoer in Drenthe en daarmee bestuurslid. Dit geldt ook voor wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen. OV-bureau-directeur Jan van Selm blijft secretaris van het dagelijks bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *