OV-bureau onderzoekt verlenging concessie opnieuw/ 1 minuut leestijd

Het OV-bureau gaat opnieuw bekijken of de verlenging van de busconcessie met Qbuzz tot 2019 rechtsgeldig is. Dat is de uitkomst van een vrijdag gehouden zaak bij de Voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, welke was aangesppannen door vervoerders Arriva, Syntus, Connexxion en Veolia verenigd in de FMN.

De concessie zou oorspronkelijk eind dit jaar aflopen. Dit werd eerder al verlengd tot eind 2017. Eind vorig jaar besloot het OV-bureau de concessie opnieuw te verlengen tot het eind van 2019 om tijdens de ombouw van de Zuidelijke Ringweg een vervoerder onder contract te hebben met ervaring in het gebied. Er was toen ophef omdat de verlenging juridisch niet zou kunnen, omdat de concessie dan met meer dan de helft van de oorspronkelijk looptijd verlengd zou zijn.

Tijdens de zaak vrijdag beloofde het OV-bureau het door de FMN ingediende bezwaar alsnog in behandeling te nemen. Daarop seponeerde de Voorzieningenrechter de zaak. Het OV-bureau hoopt voor eind juni een besluit over de zaak te hebben genomen. Wanneer het bezwaar gegrond wordt verklaard wordt er een nieuwe aanbestedingsprocedure opgestart voor een concessie met ingang van eind 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *