Podcast: Wilko Mol (OV-bureau) en Michel van der Mark (Qbuzz) over nieuwe GD-concessie

Zondag gaat de nieuwe concessie GD 2020 van start. Dit nieuwe contract, tijdens de aanbesteding gewonnen door Qbuzz, geldt voor 10 jaar met een optie op nog eens 5 jaar extra.

Aan de vooravond van de start worden er veel zaken voorbereid, omdat er ook veel wordt veranderd. Er gaan veel nieuwe bussen rijden, er worden laadvoorzieningen voor de elektrische bussen geplaatst en alle bushaltes worden op grote schaal aangepast.

OV Nieuws GD blikt vooruit in een tweedelige podcast-serie getiteld “Met de stroom mee”. Hierin lichtten OV-bureau-directeur Wilko Mol en Qbuzz-marktdirecteur Michel van der Mark de wijzigingen toe.

De podcast komt in twee delen online. Het eerste deel is nu verschenen, het tweede verschijnt op dinsdag. Het is hieronder te beluisteren, maar ook via de diverse podcastproviders (Apple Podcasts, Spotify e.d.).

OV Nieuws GD: Met de stroom mee
OV Nieuws GD: Met de stroom mee
Een mini-podcastserie over de nieuwe GD 2020-concessie voor het busvervoer in Groningen en Drenthe.
Deel 2: Michel van der Mark (Qbuzz)
by OV Nieuws GD

In dit tweede en laatste deel van deze miniserie praat Kevin van der Laan met Michel van der Mark. Hij is directeur marktontwikkeling bij Qbuzz en als zodanig een belangrijke pion van de vervoerder in het concessiegebied. Hij legt uit hoe een dienstregeling in elkaar gepuzzeld wordt, welke vernieuwingen er voor de chauffeurs en reizigers zijn en hoe het zit met het opladen van de elektrische bussen en de nieuwe reisregie, welke een grote rol krijgt in de dagelijkse gang van zaken.

Deel 2: Michel van der Mark (Qbuzz)
Deel 2: Michel van der Mark (Qbuzz)
Deel 1: Wilko Mol (OV-bureau Groningen Drenthe)
Deel 1: Wilko Mol (OV-bureau Groningen Drenthe)
Gerelateerde berichten

2 reacties op “Podcast: Wilko Mol (OV-bureau) en Michel van der Mark (Qbuzz) over nieuwe GD-concessie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *