Bewoners va Gieterveen en Eexterveen kunnen toch dichtbij hun huis gebruik blijven maken van een busverbinding. Het OV-bureau gaat het verdwijnen van de bus bij De Hilte voorlopig opvangen met een pendellijn.

Nu wordt het gebied bij De Hilte nog bediend door lijn 110. Deze lijn gaat in de nieuwe dienstregeling verder als Qliner 310 en rijdt rechtstreeks over de N33. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat er een halte langs de N33 bij De Hilte komt, maar dat heeft nogal wat voeten in aarde en gaat voorlopig nog niet lukken.

Het gevolg is dat Eexterveen en Gieterveen zonder busvervoer zouden komen te zitten. Dorpsbewoners kwamen massaal in actie en via Dorpsbelangen Gieterveen werd de politiek benaderd. Het uiteindelijke resultaat is nu dat het OV-bureau besloten heeft een tijdelijke pendeldienst op te starten, welke blijft rijden totdat de Qliner aan de N33 kan stoppen.

De pendelbus krijgt lijnnummer 77 en gaat rijden tussen Bareveld en Gieten. De bus rijdt buiten de vakanties in de spits en de eerste rit ‘s ochtends rijdt van De Hilte naar Gieten met een grote bus. De andere ritten rijden de hele route met een 8-persoonsbusje. Er wordt aangesloten op lijn 74 in Bareveld en de Qliner bij Gieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *