Er gaat toch geen Qliner op waterstof op lijn 315 tussen Groningen en Emmeloord rijden. Het Finse bedrijf dat een bestaande dieselbus van Arriva naar een waterstofbus om zou gaan bouwen heeft uitstel van betaling aangevraagd, meldt het Friesch Dagblad woensdag.

De provincie Groningen stelde eind vorig jaar 340.000 euro beschikbaar voor de proef. Ook Friesland en Flevoland zouden aan de proef mee gaan doen en elk 340.000 euro beschikbaar stellen. Friesland twijfelde, maar deed mee vanwege de goede relatie met de provincie Groningen. Groningen zet in op waterstof als één van de emissiebronnen van de toekomst.

Friesland heeft zich nu teruggetrokken omdat de situatie door de perikelen rond het Finse bedrijf te onzeker zijn geworden. Omdat één van de drie partijen zich nu terug heeft getrokken is besloten de proef helemaal te schrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *