Vakbonden FNV, CNV en VVMC willen betrokken worden bij het bespreken van de maatregelen om eventueel het openbaar vervoer weer op te starten. Ze zijn bang dat de overheid dit wil doen zonder de medewerkers te horen.

In een gezamenlijke verklaring schrijven de bonden dat het voor het draagvlak onder werknemers belangrijk is dat ze gehoord worden. “Wij hebben hetzelfde belang en we zijn ervan overtuigd dat het ook tot beter gedragen resultaten leidt.”

De bonden zeggen dat ze signalen krijgen van OV-werknemers die zich zorgen maken over hun gezondheid en veiligheid als de maatregelen worden versoepeld en er weer meer mensen met het openbaar vervoer reizen. Ook reizigers lopen volgens hen dan risico.

“Het is logisch en verstandig dat werkgevers in het openbaar vervoer zich op die nabije toekomst voorbereiden. Maar doe dat dan wel samen met ons”, schrijven de gezamenlijke bonden in een brief aan brancheorganisatie OV-NL, waarin alle Nederlandse OV-bedrijven samenwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *