De NS en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een CAO. Zondagochtend kwamen de partijen in alle vroegte tot elkaar.

Het personeel kan, mits de vakbondsleden het bod goedkeuren, een loonsverhoging van gemiddeld 9,25 procent verwachten. Dit bestaat uit 5 procent op het reguliere loon met terugwerkende kracht tot 1 juli met een minimaal bedrag van 185 euro, nog eens 3,45 procent extra verhoging vanaf 1 januari en daarnaast twee eenmalige uitkeringen van 1000 euro per keer. Daarnaast komt er aandacht voor compensatie voor de inflatie van de afgelopen periode en komt het minimumloon op 14 euro per uur te liggen.

De bonden gaan het bod nu aan de leden voorleggen via een raadpleging. Tijdens deze raadpleging worden de acties opgeschort, wat betekent dat er niet meer gestaakt zal worden. Als de CAO wordt goedgekeurd, dan zal deze lopen tot 1 januari 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *