Foto: Leon Slim

De kogel is door de kerk. De streekvervoerders en vakbonden FNV en CNV hebben een CAO-akkoord gesloten. Daarbij zijn diverse afspraken vastgelegd voor de komende drie jaar.

Zo krijgen de chauffeurs en het overige personeel over deze jaren een loonsverhoging van in totaal 8,4 procent en komt er eens per maximaal 2,5 uur ruimte voor een toiletbezoek. Dat was een groot punt in de onderhandelingen.

Een ander belangrijk punt is dat de chauffeurs, machinisten, toezichthouders en monteurs de komende drie jaar een baangarantie hebben. Ook 1000 uitzendkraachten krijgen baanzekerheid de komende drie jaren.

De leden van de bonden mogen nog stemmen over de uitkomst. De estafettestaking die morgen zou starten, is definitief afgeblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *