Vervoerders die betalen volgens de CAO Multimodaal hebben tot volgende week woensdag 12:00 uur de tijd om met een goed, nieuw CAO-bod te komen. Doen zij dat niet, dan volgen er volgens vakbonden FNV Spoor, CNV en VVMC acties.

In Groningen en Drenthe geldt de CAO Multimodaal voor het spoorpersoneel van Arriva. Het gaat landelijk om een kleine 1300 mensen in het trein- en busvervoer.

De vakbonden onderhandelen al een tijdje met de werkgevers, maar nog zonder resultaat. Zij willen onder meer een compensatie voor de inflatie. Het laatste bod van de werkgevers zou een tweejarige CAO met in het eerste jaar een loonsverhoging van 4 procent en één van 3 procent in het tweede jaar zijn. De bonden en hun leden vinden dit niet genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *