Vakbonden hebben een ultimatum gesteld aan de NS. De bonden willen dat de vervoerder binnen één week ingaat op hun eisen voor een nieuwe CAO. Doet de NS dit niet, dan volgen er acties.

Eerder deze week kondigden de bonden aan te stoppen met praten met de NS. De vervoerder deed twee concrete aanbiedingen: een CAO voor twee jaar met een loonsverhoging van in totaal acht procent en een CAO voor één jaar met een loonstijging van 4,5 procent. Beide voorstellen werden afgewezen door de bonden.

Volgens Henri Janssen van de FNV is een fatsoenlijke CAO nodig om de NS aantrekkelijk te maken als werkgever. Er vallen momenteel veel treinen uit door personeelstekorten. Bij de acties liggen volgens hem alle opties op tafel. “Ook dat het treinverkeer helemaal plat wordt gelegd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *