De fracties van de VVD en GroenLinks in de stad-Groningse gemeenteraad hebben vragen aan het college gesteld over de vele uitgevallen ritten bij de Qbuzz de laatste tijd.

Vooral elektrische bussen zijn uitgevallen, eerder deze maand konden op één ochtend zeventien bussen hun geplande rit niet afmaken door te weinig resterende lading in de accu. Volgens Qbuzz was de uitval destijds vooral te wijten aan het rijden van de nazomerdienstregeling, welke is afgestemd op warmer weer.

De reikwijdte van de accu’s in elektrische bussen wordt aangetast door kouder weer. De fracties van de VVD en GroenLinks krijgen de laatste tijd meer signalen van rituitval hierdoor en willen weten wat de wethouder en het college gaan doen om dit op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *