Jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit de provincie Groningen kunnen volgend jaar blijven reizen met korting op een sterabonnement. De provincie stelt ook komend jaar hiervoor een bedrag beschikbaar aan Arriva en het OV-bureau Groningen Drenthe.

Zij verzorgen de verkoop van het sterabonnement in de provincie. Arriva verkoopt het abonnement als treinvervoer en het OV-bureau is verantwoordelijk voor de tickets in de bussen in Groningen en Drenthe, welke worden verkocht door vervoerder Qbuzz.

Jongeren tot en met 18 jaar kunnen al reizen tegen een gereduceerd tarief, hetzelfde bedrag als 65-plussers. De extra korting voor 12 tot 18-jarigen bedraagt vijf procent.

De provincie reserveert, net als dit jaar een bedrag voor deze regeling om leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo te ondersteunen bij hun gemaakte reiskosten. Overigens kunnen mbo’ers die recht hebben op studiefinanciering ook gebruikmaken van het studentenreisproduct van de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *