Meerdere gemeentes in Groningen kunnen aan de slag met het verbeteren van de fietsparkeergelegenheden bij een aantal bushaltes. De provincie heeft maandag bekendgemaakt hier subsidies beschikbaar voor te stellen.

Uit een eerder gehouden fietsenquête is gebleken dat gebruikers de voorzieningen nu relatief laag beoordelen. Daarom wordt de komende tijd in vijf gemeentes een aantal stallingen verbeterd.

Het grootste bedrag, ruim 170.000 euro, wordt besteed in de gemeente Groningen. Hier wordt onder meer een overdekte fietsenstalling bij de bushalte Verzetsstrijderslaan geplaatst. Er worden ook bestaande stallingen uitgebreid, zoals bij de Paterswoldseweg en het Sontplein.

In de gemeente Het Hogeland worden overkappingen geplaatst of verbeterd in Zoutkamp en Bedum, Midden-Groningen krijgt er op elf locaties waar nu nog geen stallingen zijn voorzieningen bij, datzelfde geldt voor Oldambt en de gemeente Westerkwartier laat bestaande stallingen in Boerakker, Tolbert en Aduard verbeteren.

Het gaat op de overige plekken om diverse werkzaamheden, bijvoorbeeld het vervangen van oude fietsenrekken of het uitbreiden van de stallingen. De provincie stelt aan de subsidie de voorwaarde dat de gemeenten de projecten binnen de komende twee jaar afronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *