Foto: Flickr/wagon16

Er komt een vierde perron op het station in Meppel. Met het vierde spoor moet de betrouwbaarheid van het spoor tussen Meppel en Zwolle worden verbeterd.

In de Tweede Kamer is een amendement aangenomen, waardoor nu 35 miljoen euro uit het Mobiliteitsfonds zal worden geïnvesteerd in dit stukje spoor. Door de maatregel moet het ook mogelijk worden om op termijn vier Intercity’s per uur tussen Groningen en Zwolle te laten rijden.

Alle treinen tussen het noorden en de Randstad moeten tussen Meppel en Zwolle over hetzelfde stukje spoor. Dat spoor ligt er gemiddeld zo’n negen uur per week uit door verstoringen. Ongeveer 75.000 mensen maken dagelijks gebruik van de trein op het spoor tussen Zwolle en Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *