Hanzelijn weer toegankelijk voor reizigerstreinen/ 1 minuut leestijd

Er gaan vanaf de start van de nieuwe NS-dienstregeling op zondag weer treinen via de Hanzelijn rijden. Het spoor is daar na drie maanden werken hersteld.

In september raakte het spoor bij Swifterbant over een lengte van zo’n zeven kilometer onbruikbaar voor treinverkeer na een grote stroomstoring in Flevoland. Daarbij kwamen hoogspanningskabels naar beneden. Eén van die kabels kwam op de bovenleiding terecht. Die raakte beschadigd door de hoge voltages die het kreeg te verwerken.

De heringebruikname valt samen met een ander heugelijk moment. Het is namelijk tien jaar geleden dat de Hanzelijn open ging, waardoor een treinreis tussen het noorden en de Randstad werd versneld. Om dat te vieren deelt de NS zondag- en maandagochtend een traktatie uit aan de reizigers op de lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *