Diverse regio’s, OV-bedrijven en Den Haag hebben maandag een akkoord ondertekend waar men de wil spreekt om het openbaar vervoer in Nederland in 2040 volledig toegankelijk te laten zijn voor iedereen, ongeacht beperking.

In het akkoord zijn maatregelen opgenomen om dit te bewerkstelligen. De ondertekenaars hebben onder meer afgesproken dat de reisinformatie eenvoudiger en duidelijker wordt, de toegankelijkheid van haltes en perrons wordt verbeterd en dat er vaker hulp wordt geboden om ervoor te zorgen dat iedereen met het openbaar vervoer kan reizen. Ook is afgesproken dat mensen met een beperking en hun vertegenwoordigende organisaties worden betrokken bij het maken van nieuw beleid.

Juist vandaag trekken belangenorganisaties aan de bel over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Mensen met een beperking worden vaker aan hun lot overgelaten, onder meer door het tekort aan personeel, zo ziet bijvoorbeeld Zorgbelang Groningen.

Tegen RTV Noord zegt de belangenclub dat de vele aanpassingen in de dienst de boel in de war brengt. “Ze vallen heel snel tussen wal en schip. Allemaal zaken die het reizen met het ov niet fijn en toegankelijk maken. En dan heb ik het nog niet eens over gevallen waarbij de lift het niet doet en perrons worden verbouwd”, zegt Carin van der Wal van Zorgbelang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *