In de eerste versie stond hij nog niet, maar nu wordt de Lelylijn genoemd in het Toekomstbeeld OV 2040 van Het Rijk.

De lijn die een treinreis tussen Noord Nederland en de Randstad flink zou kunnen versnellen wordt genoemd als een mogelijke, maar niet noodzakelijke investering. De lijn wordt als eerste genoemd in het onderdeel ‘Versnellen naar landsdelen’.

Vanuit het noorden wordt al jaren gepleit voor de Lelylijn. Deze moet van Groningen, via Drachten, Heerenveen en Emmeloord naar Lelystad gaan lopen om daar aan te sluiten op het bestaande spoor richting de Randstad. Diverse politieke partijen benoemen hun steun voor de Lelylijn op dit moment in hun verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *