‘Boven Zwolle’ zien we het fenomeen al een paar jaar niet meer en sinds het coronavirus heerst ook niet meer in de rest van Nederland: de railcatering aan boord van de trein. Nu maakt de NS bekend dat de horeca in de trein niet meer terugkeert.

Vele Nederlanders kochten in de jaren aan boord van de trein een kop koffie met een gevulde koek. De laatste jaren probeerde de NS de service naar het niveau van nu te brengen, onder meer door de introductie van verse filterkoffie. Volgens de vervoerder mocht dat niet baten.

“Dit was terug te zien in de omzet die al langer terugliep”, zegt Anneke de Vries. Zij is lid van de Raad van Bestuur van de NS. “Deze treinservice heeft een belangrijke en bijzondere plek in de geschiedenis van NS en krijgt daarom een plek in het Spoorwegmuseum.”

De NS verzorgde de catering sinds 2005 via haar dochterbedrijf Servex. Daarvoor, tot en met 2003, werd de horecaverkoop in de trein uitbesteed aan cateringbedrijf Albron. Zij reed met het bekende grijze koffiekarretje door de treinen.

Er vallen geen ontslagen door het verdwijnen van railcatering, want al het personeel heeft inmiddels werk op één van de stations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *