De fractie van Wakker Emmen in de gemeenteraad van Emmen is niet blij met het schrappen van lijn 126, de spitslijn tussen Emmen en de grens met Duitsland bij Nieuw Schoonebeek.

De lijn zal vanaf komende week voorlopig niet rijden vanwege de aanpassingen die het OV-bureau en Qbuzz doen in de dienstregeling vanwege het coronavirus. Wakker Emmen-raadslid Leon Herbers zegt in Dagblad van het Noorden dat het OV-bureau een aantal jaren geleden de lijn al wilde schrappen. “Nu lijkt de coronacrisis de aanleiding om alsnog tot het afschaffen van de buslijn over te gaan”, aldus hem.

Herbers zegt dat er geen overleg is geweest. Hij wil dat de gemeente Emmen in overleg gaat met het OV-bureau over de ontstane situatie.

Voor reizigers van lijn 126 betekent het schrappen van de lijn dat zij moeten fietsen naar de Sint Bonifatiuskerk in Nieuw Schoonebeek om daar op lijn 26 te stappen. Vanaf de halte bij de grens is dat een fietsafstand van bijna vijf kilometer.

Een gedachte over “Wakker Emmen wil niet dat buslijn 126 verdwijnt”
  1. Het is voor onze kinderen niet alleen elke dag 5 km op en neer fietsen maar alleen de reistijd met de bus word al 20 min langer. Met fietsen erbij word de reistijd enkele reis iig 40!!!!! Minuten langer. Of anders gezegd: 2!!!!x zo lang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *