Buurtbuslijn 550 tussen Leek en Grootegast verdwijnt na de zomervakantie. De reden is de onduidelijkheid door de twee tariefsystemen die zijn ontstaan na de terugkeer van lijn 38 in de spits.

Sinds december is buslijn 38 tussen Leek en Grootegast teruggekeerd in de spits, omdat de buurtbus op die momenten overvol zat. Tot maart gold een overgangsregeling waarbij buurtbuskaarten ook geldig waren in lijn 38. Sindsdien geldt alleen het reguliere OV-tarief nog. Dit leidde tot veel klachten.

Het OV-bureau heeft als gevolg daarvan besloten in te grijpen door de buurtbus in zijn geheel te laten vervangen door lijn 38. Dit betekent dat deze lijn ook buiten de spitsuren gaat rijden vanaf 26 augustus. De vrijwilligers van de buurtbusvereniging gaan zich volledig concentreren op buurtbus 589 tussen Leek en Marum, welke zij nu al rijden in de spits. Op verzoek van reizigers en bewoners zullen de vrijwilligers deze ook gaan rijden in de daluren.

Een gedachte over “Buurtbus Leek – Grootegast verdwijnt, lijn 38 wordt volwaardige buslijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *