P+R Leek wordt een stuk soberder uitgevoerd dan in eerste instantie gepland. De gemeenteraad heeft de voorgestelde luxe P+R afgeschoten tijdens haar vergadering deze week vanwege de flink hogere kosten.

Wethouder Karin Dekker wilde graag een luxe transferium aanleggen bij de A7 als puntje op de i van het project HOV Leek. In dat project zijn maatregelen opgenomen die ervoor moeten zorgen dat Q-link 3 binnen een half uur vanuit Leek op de Grote Markt in Groningen kan komen. Bij deze plannen hoort onder meer de verbetering van diverse rotondes en de aanleg en renovatie van diverse bushaltes.

De wachtvoorzieningen worden flink minder luxe dan eigenlijk gepland. Dat komt doordat de gemeenteraad minder geld uittrekt voor de plannen. De luxe P+R in Leek had 350.000 euro moeten kosten. De provincie was bereid de helft van de kosten voor haar rekening te nemen. In de normale middelen is 50.000 euro beschikbaar voor de opstapplek.

Alle partijen, met uitzondering van GroenLinks (de partij van wethouder Dekker), kozen ervoor minder geld beschikbaar te willen stellen.

De voorbereidende werkzaamheden voor het project beginnen binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *