Foto: Alex Wekema/Provincie Groningen

Met het plaatsen van een eerste stelconplaat voor een tijdelijke bushalte startte gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk vrijdagochtend de bouw van de nieuwe P+R-voorziening bij de A7 in Leek.

In samenwerking met de gemeente Leek en Rijkswaterstaat werkt de provincie aan een parkeerplaats voor 200 auto’s, met een fietsenstalling voor 40 fietsen en een hub voor de bussen. Die kunnen straks snel op de P+R komen via een speciaal aan te leggen busafrit, zoals die ook al bij P+R Hoogkerk ligt.

Op P+R Leek komt onder meer een wachtgebouw, naast wifi en een watertappunt. Het terrein wordt gezien als de kers op de taart van de HOV-projecten die momenteel in Leek gerealiseerd worden. Het doel van de projecten is om Q-link 3 sneller tussen Groningen en Leek te laten rijden.

Bij de bouwstart kreeg de gedeputeerde hulp van wethouder Karin Dekker en Agnes Bernhardt, districtshoofd Noordoost van Rijkswaterstaat. De P+R bij de A7 moet in juni klaar zijn.

[mappress mapid=”170″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *