Gedeputeerde Johan Hamster. Foto: Provincie Groningen

De ChristenUnie krijgt de portefeuille Mobiliteit in het nieuwe provinciale bestuur van Groningen. Dat betekent dat de partij automatisch ook de voorzitter van het OV-bureau Groningen Drenthe mag gaan leveren.

Bekend is al dat Johan Hamster, die al gedeputeerde in Groningen was, de CU-gedeputeerde wordt. Hij krijgt dus de portefeuille Mobiliteit in zijn pakket en wordt daarmee de voorzitter van het bureau.

Het was al duidelijk dat oud-voorzitter Fleur Gräper een opvolger zou krijgen. Zij had zich niet beschikbaar gesteld voor een nieuwe termijn als gedeputeerde. Ze stopte na de verkiezingen al, waarna haar voorzitterschap bij het OV-bureau tijdelijk werd overgenomen door GroenLinks-gedeputeerde Melissa van Hoorn.

In het donderdag gepresenteerde coalitieakkoord voor Groningen staat dat het nieuwe college (BBB, PvdA, ChristenUnie en Groninger Belang) onder meer de busverbindingen op het platteland wil behouden. Verder moet het openbaar vervoer “aantrekkelijk blijven met scherpe prijzen en passende abonnementen”. Daarbij worden scholieren in het bijzonder genoemd.

Ook willen de partijen dat de Hubtaxi net zo duur wordt als de reguliere bus en dat er meer bekendheid voor de taxi komt. Ook moet de reserveringstijd vooraf korter worden.

De andere provinciale partij in het OV-bureau is de provincie Drenthe. Daar wordt het nieuwe college waarschijnlijk op 12 juli gepresenteerd, dan zal ook duidelijk worden welke gedeputeerde daar afgevaardigd wordt voor het bestuur van het bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *