De scholierenbuslijn 607 welke iedere ochtend vanuit Leek en Roden naar Groningen rijdt tijdens de spits, wordt met ingang van maandag geschrapt. Reden is dat er te weinig mensen gebruik maken van de bus.

De bus rijdt vanuit Roden via Peize naar Hoogkerk en vervolgens door naar het station in Groningen via De Wijert, waar leerlingen van de scholen aldaar dan uit kunnen stappen.

Qbuzz meldt drie extra bussen in de ochtendspits in te gaan zetten op lijn 316 vanuit Leek naar Groningen. Passagiers naar De Wijert moeten voortaan eerst reizen naar P+R Hoogkerk om daar over te stappen op de lijnen 85 of 89. Passagiers uit Roden kunnen gebruik maken van lijn 317. Deze lijn staat bekend als erg druk tijdens de spits, maar een woordvoerster van Qbuzz zegt geen extra capaciteitsproblemen te verwachten na het schrappen van lijn 607.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *