Gedeputeerde van financiën William Moorlag komt niet terug van zijn uitlatingen over het intrekken van de subsidie voor het aanleggen van een spoorlijn tussen Veendam en Stadskanaal.

In politiek Stadskanaal ontstond de afgelopen dagen commotie over uitspraken van de gedeputeerde. Hij zei onlangs in de Provinciale Staten dat het hem te lang duurt dat de andere partijen niet over de brug komen. Hij dreigde met het intrekken van de subsidie als dit nog langer gaat duren. De investering van de provincie wordt betaald uit de compensatiegelden voor het niet doorgaan van de plannen voor de Zuiderzeelijn.

Moorlag zegt tegen regionale omroep RTV Noord aan te hebben willen geven dat er vaart moet worden gemaakt met het uitgeven van deze gelden, omdat het geld dat na 2020 niet is uitgegeven terug moet naar het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Moorlag vindt dat andere partijen zich ook moeten zetten voor het zo snel mogelijk verlopen van de procedures rond de plannen.

De gedeputeerde zal zijn visie op de zaak binnenkort toelichten aan het gemeentebestuur van Stadskanaal. De provincie verwacht in het najaar meer duidelijkheid over het doorgaan van de mogelijke investering in de spoorlijn te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *