Qbuzz gaat vanaf dit weekend enkele aanpassingen doorvoeren in haar dienstregeling in Groningen en Drenthe. Het gaat deels om reparaties die ieder jaar na het ingaan van een nieuwe dienstregeling plaatsvinden, maar ook om tijdelijke wijzigingen vanwege de verlengde lockdown.

Bij de definitieve wijzigingen zitten onder meer aanpassingen van vertrektijden op enkele lijnen, zoals 42 en 68. Ook worden er enkele extra ritten ingevoerd.

De wijzigingen die worden doorgevoerd vanwege de lockdown houden in dat er tussen 8 en 19 februari volgens de kleine vakantiedienstregeling wordt gereden. In de week erna is het voorjaarsvakantie en was dat sowieso al de bedoeling.

Doordat er op sommige lijnen wel een andere vervoersvraag is, rijden er op enkele lijnen extra ritten, in ieder geval van 8 t/m 19 februari:

Lijn 25 (Zweeloo – Coevorden v.v.)
Normaal rijdt lijn 25 in de kleine vakanties niet, maar in deze periode wel enkele ritten in de ochtend en middag.

Lijn 31 (Ommen – Balkbrug – Hoogeveen v.v.)
Omdat de basisscholen weer openen gaat lijn 31 weer rijden. De ochtendrit vanuit Ommen rijdt niet verder dan Balkbrug.

Lijn 33 (Coevorden – Hoogeveen v.v.)
Op de drukke momenten rijdt er een grote bus in plaats van een 8-persoonsbusje.

Lijn 37 (Westerbork – Hoogeveen v.v.)
In de ochtend- en middagspits wordt er iedere anderhalf uur een rit gereden.

Lijn 39 (Koekange – Meppel v.v.)
De normale dienstregeling van buiten de vakanties wordt gevolgd, daarbij wordt gereden met een 8-persoonsbusje.

Lijn 51 (Groningen – Onnen (- Zuidlaren – Annen) v.v.)
Van 8 tot en met 19 februari wordt er in de ochtend- en middagspits weer doorgereden van Zuidlaren naar Annen. In Onnen dient te worden overgestapt op een andere bus voor de rest van route van lijn 51 tussen Onnen en Groningen. Dit is om de spitsfrequentie tussen Annen, Zuidlaren en Groningen gelijk te houden. Lijn 51 stopt tussen Zuidlaren en Annen op alle haltes.

Lijn 72 (Vlagtwedde – Bourtange – Ter Apel v.v.)
In de daluren wordt extra gereden tussen Ter Apel en Vlagtwedde. In Ter Apel wordt aangesloten op lijnen 42 en 73 en in Vlagtwedde op lijn 14.

Lijn 75 (Stadskanaal – Tweede Exloërmond – Emmen v.v.)
Lijn 75 rijdt van 8 t/m 19 februari in de ochtend- en middagspits met 8-persoonsbusjes. In de ochtend is er in Valthermond aansluiting op lijn 74 naar Emmen, in de middag vanuit Emmen.

Lijn 95 (Nieuw Schoonebeek Duitse grens – Emmen v.v.)
Lijn 95 rijdt normaal gesproken alleen tussen het station en de Edisonstraat in Emmen tijdens de vakanties, maar tussen 8 en 19 februari rijden in de beide spitsperiodes elk drie extra bussen naar Nieuw Schoonebeek. Deze sluiten bij de Edisonstraat aan op de reguliere vakantieritten van lijn 95. Hier is een overstap noodzakelijk. De eerste rit van de dag rijdt slechts tot Klazienaveen en sluit aan op lijn 93 naar Emmen.

Lijn 133 (Groningen – Grootegast – Surhuisterveen v.v.)
In zowel de ochtend als middag rijdt lijn 133 twee extra ritten tussen Surhuisterveen en P+R Leek. Daar is een overstapmogelijkheid naar Q-link 3, zowel richting Leek als Groningen.

Of deze wijzigingen in de laatste week van de lockdown, één week na de voorjaarsvakantie, ook blijven gelden wordt nog bekeken. Ondertussen schroeft Qbuzz de inzet van chauffeur de komende weken terug. Dat betekent dat er minder uitzendkrachten worden ingezet en ook vast personeel mogelijk minder hoeft te werken, zo zegt Michel van der Mark van de vervoerder woensdag tegen RTV Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *