Er worden vanaf begin juli enkele tussentijdse aanpassingen aan de busdienstregeling van tijdelijke aard gedaan.

De tijdelijke wijzigingen vinden plaats op de lijnen 65 en 163 vanwege werkzaamheden aan de N361 bij Sauwerd. Lijn 65 rijdt overdag alleen tussen Zoutkamp en Winsum, lijn 163 rijdt non-stop tussen de halte Marneweg in Lauwersoog en P+R Kardinge in Groningen. Lijn 61 rijdt een speciale route via de wijk De Hunze in de stad om deze wijk te blijven ontsluiten. Reizigers in Adorp en Sauwerd wordt opgeroepen met eigen vervoer naar Winsum of P+R Kardinge te reizen of gebruik te maken van de trein. Deze aanpassing duurt tot en met 14 augustus.

De overige aanpassingen gelden van 5 juli tot en met 16 augustus. Grote wijziging hierin zijn bijvoorbeeld aangepaste vertrektijden op lijn 3 in Emmen, deze komt later op het station aan dan de andere stadsbussen. Voor reizigers tussen de Rietlanden en het Scheper Ziekenhuis komt er een extra overstap op lijn 22 of 44. Een deel van de ritten op die laatste lijn gaat een half uur later rijden.

Op de lijnen 83 en 85 gaan op zaterdag ook grote bussen rijden. Voor lijn 45 vervalt in ‘t Zandt de halte Damstraat en Buurtbus 512 rijdt niet meer op zaterdag.

Daarbuiten veranderen er op een aantal lijnen vertrektijden en een aantal andere kleine zaken. Op 16 augustus gaat Qbuzz weer met nieuwe aanpassingen werken. Het is nog niet bekend of sommige van de aanpassingen in juli dan blijven gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *