De projectorganisatie achter de Lelylijn heeft donderdag vier denkrichtingen voor de nieuwe spoorverbinding gepresenteerd. Drie daarvan zien ruimte voor een treinstation bij Leek.

In de vier scenario’s wordt rekening gehouden met onder andere een 30 minuten-gemeenschap waarbij allerlei voorzieningen per trein binnen een half uur te bereiken zijn en een stedelijk netwerk, waarbij plaatsen langs de route zoals Drachten en Heerenveen groeien qua inwonersaantal.

Ook wordt er een internationale regio-optie gezien, met minder stations langs de route. Deze optie richt zich op een snelle verbinding tussen Groningen en de Randstad. In alle varianten wordt gedacht aan een doortrekking richting de Wunderline naar Duitsland.

Het is nu de bedoeling dat er ambtelijk zal worden nagedacht over de voorgestelde richtingen. De voorstellen gaan dus echt om hele globale plannen waar diverse partijen nog hun plasje over zullen gaan plegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *