De gemeente Leek promoot het HOV in de gemeente (Q-link 3) uitgebreid in een huis-aan-huiskrant die deze week werd bezorgd.

Leek is samen met de provincie en het OV-bureau in de weer om de busverbinding op deze lijn te verbeteren. Het doel is om binnen een half uur van Leek naar het Hoofdstation in Groningen te rijden.

Onder meer aan de Auwemalaan wordt vanaf augustus groot onderhoud uitgevoerd, waarbij de bushaltes ook verbouwd zullen worden. Lijn 3 rijdt tijdelijk een omleiding, welke staat beschreven in de krant. Tijdens het eerste deel van de werkzaamheden wordt niet naar Oostindie gereden. Verderop in de werkzaamheden wordt juist niet naar Tolbert gereden. Het laatste deel van de werkzaamheden (december tot en met eind mei) wordt het eindpunt in Tolbert verlegd naar Garage Smidts.

Verder wordt in de nieuwe krant, welke de tweede editie al is, geschreven over de nieuwe P+R die bij de A7 komt. Daar gaan straks meerdere lijnen halteren.

Er is daarbij meer nieuws uit Leek. Vandaag is op de halte Centrum een watertappunt in gebruik genomen, als onderdeel van de voorzieningen van de hubs. De bushalte is één van de hubs in Groningen en Drenthe. De nieuwe P+R krijgt ook de hub-status.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *