De busdienstregeling voor volgend jaar is in hoofdlijnen klaar. De gemeenteraad van Groningen en Provinciale Staten van Groningen en Drenthe hebben als aandeelhouders van het OV-bureau de voorgestelde wijzigingen goedgekeurd, al dan niet met een kleine toevoeging of wijziging hier en daar.

De nieuwe dienstregeling gaat zich kenmerken door veel extra ritten voor scholieren. Zo gaan Q-links 3 en 5 na de spits wat langer in hoge frequentie doorrijden. De eerder voorgestelde wijziging waarbij de stadslijn naar het Hoornsemeer op zou gaan in de streeklijnen 61 en 65, gaat niet door. In plaats daarvan wordt lijn 85 (Oosterwolde – Leek – Groningen) doorgetrokken naar de halte Loefzijde in Lewenborg en gaan een aantal spitsritten van lijn 61 doorrijden naar Groningen Zuid. Daarmee komt er wel een directe verbinding Martini Ziekenhuis – UMCG – P+R Kardinge met lijn 85. Lijn 65 houdt zijn huidige route, maar krijgt wel de voorgestelde frequentieverhoging op zaterdag.

Spitslijnen 26 en 27 van- en naar de Zernike Campus blijven ook dankzij een bijdrage van Groningen Bereikbaar. Lijn 27 wordt in Stadskanaal gekoppeld aan lijn 73, zodat een directe verbinding tussen Ter Apel en de Zernike Campus in de stad ontstaat.

Alle wijzigingen zoals voorgesteld in het concept zijn per lijn terug te vinden op deze pagina. De wijzigingen ten opzichte van het concept worden zo snel mogelijk verwerkt op die pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *