De gemeente Groningen en provincies Groningen en Drenthe dragen als partners in het OV-bureau Groningen Drenthe extra geld bij aan het busvervoer voor het komende jaar. Daarmee kan het busvervoer op peil worden gehouden.

Qbuzz heeft als vervoerder te maken gehad met onvoorziene kosten, zoals hogere brandstofprijzen. Het bestuur van het OV-bureau vindt dat de hoge uitgaven daardoor niet aan Qbuzz toe te schrijven zijn en wil daarom bijdragen aan deze kosten.

Men wil nu via een aanvullende subsidie aan het bureau dit dekken. Het gaat om een extra bijdrage tussen de 7 en 9 miljoen euro, dat de drie overheden samen betalen. Voor de komende jaren wordt nu gekeken naar het sneller voortzetten van de verduurzaming van het busvervoer en er wordt gehoopt op meer geld uit Den Haag in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *