Buschauffeurs hoeven tijdens hun werk geen mondkapje te dragen, ook niet na 1 juni. Dat meldt RTV Noord.

Wel moeten chauffeurs afgeschermd van passagiers blijven. Dat betekent dat de afzetlinten eerst blijven hangen en achterin instappen verplicht blijft. Op de langere termijn komen er mogelijk schermen bij de chauffeurscabine.

De bedoeling is verder dat studenten alleen 11:00 en 15:00 uur met het openbaar vervoer mogen reizen. Het kabinet en het onderwijs hebben dat afgesproken. Hoe deze maatregel precies uitgevoerd gaat worden, is op dit moment nog niet duidelijk.

Ondertussen gaan de treinen vanaf 2 juni weer zoveel mogelijk rijden ‘in het nationaal belang’, zoals de NS het zelf omschrijft. Nachttreinen en enkele andere zoals de Spitssprinters tussen Groningen en Assen rijden vooralsnog niet. De vervoerders blijven oproepen het openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Op stations zullen weer meer winkels hun deuren openen. Mondkapjes zullen ook verkrijgbaar zijn op het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *