Het kabinet stelt vanaf 1 juni een draagplicht voor mondkapjes in het openbaar vervoer in, dat werd deze week bekend. Die draagplicht is er ook voor het personeel. Busvervoerders zien meer heil in een andere oplossing.

Volgens RTV Noord vinden de buschauffeurs het dragen van een mondkapje niet geschikt omdat dat voor een beslagen bril kan zorgen. Daarmee kan de verkeersveiligheid weer in het geding komen.

Qbuzz opteert voor het afsluiten van de cabine. Daarmee is een mondkapje alleen nog nodig bij het in- en uitstappen en lopen door de bus. De chauffeurs kunnen dan tijdens het rijden een gelaatsmasker dragen.

Tegen RTV Noord zegt Michel van der Mark namens Qbuzz dat de vervoerders hierover gaan overleggen met de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *