Het mondkapje verdwijnt definitief uit het openbaar vervoer. Vanaf volgende week is deze regel, net als alle regels die nog golden er niet meer. Dat maakte minister Kuipers (Volksgezondheid) dinsdag aan het begin van de middag bekend.

Het Outbreak Management Team schreef in haar advies dat mondkapjes nog wel van meerwaarde zouden kunnen zijn “om kwetsbaren te beschermen en hun de kans te geven op een verantwoorde manier met het openbaar vervoer te reizen”. Toch kiest het kabinet ervoor om de plicht te schrappen. Het OMT gaf aan dat zo’n besluit aan het kabinet is.

Andere regels, zoals het verplicht testen bij grote evenementen (1G-beleid) verdwijnen ook. Wel blijven er adviezen gelden, zoals een test te doen bij coronagerelateerde klachten. Ook het dragen van een mondkapje in het OV wordt officieel een advies, maar is dus niet meer verplicht vanaf volgende week woensdag (23 maart).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *