Rond het Hoofdstation in de stad zijn deze week opnieuw aanpassingen gedaan aan de weginrichting voor de doorstroming van het busverkeer.

Vanwege het werk aan het Julianaplein is het flink drukker met autoverkeer in de stad. Om het busverkeer op tijd te laten rijden zijn er diverse aanpassingen gedaan. Zo is er bijvoorbeeld een doseersysteem op het Hoendiep bij de westelijke ringweg geplaatst en zijn er aanpassingen aan de Stationsweg gedaan.

De afgelopen dagen is gewerkt aan een aangepaste situatie bij de verkeerslichten op de kruising met de Hereweg. Komende vanaf het station zijn de invoegstroken aangepast om zo het autoverkeer en daarmee indirect ook het busverkeer beter door te laten stromen.

Buiten dat lijkt het redelijk goed te gaan met de verkeersdruk in de stad. Wel is het wat drukker op de Paterswoldseweg, Laan Corpus den Hoorn, het Emmaviaduct en de Borchsingel in Eelderwolde.

Op de Verlengde Hereweg is het ook druk en lopen buslijnen 50 en 51 vertraging op. Komende week wordt hierop ingegrepen door op deze weg tussen Haren en de Goeman Borgesiuslaan een busstrook aan te brengen in de richting van het Hoofdstation. Deze wordt donderdagnacht aangelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *