Vanwege de 4Mijl4You op zaterdagavond en 4 Mijl op zondagmiddag is het busverkeer in en om de stad Groningen en Haren flink aangepast.

Op zaterdagavond vervalt de bushalte op het Hereplein na 20:30 uur, en voor de bussen die het Emmaplein gebruiken ook de halte Zuiderdiep. Daarnaast rijden lijn 50 en 51 de route over het parcours niet. Lijn 50 pakt de draad weer op via de Emmalaan in Haren, lijn 51 bij het station. Dit geldt ook op zondag. Verder kan lijn 51 zaterdag overdag geen gebruik maken van de bushaltes aan de Kerklaan. Voor de lijnen 50 en 51 geldt de stremming op zaterdagavond vanaf 19:45 uur.

Op de zondag zijn er meer ingrepen in het busverkeer. Een overzicht met de vervallen en tijdelijke haltes per lijn op zondag:

LijnTijdstipVervallen haltesTijdelijke haltes/vervangende haltes
110:00 - 18:00 uurHereplein, Zuiderdiep, Grote Markt, UMCG Noord, Pijpstraat, Noorderplantsoen, Station Noord, Abeelstraat en ElzenlaanHoofdstation en De Trefkoel
3, 4, 61, 65 en 16310:00 - 18:00 uurZaagmuldersbrug, W. van Doeverenplein, UMCG Noord, UMCG Hoofdingang, Zuiderdiep en HerepleinOliemuldersbrug, Prof. Rankestraat (aan de Dirk Huizingastraat) en Hoofdstation
510:00 - 18:00 uurHereplein, Zuiderdiep, UMCG Hoofdingang, Sontplein, IKEA, Brandweer, Stettinweg en OdensewegHoofdstation en P+R Meerstad, reizen van/naar UMCG kan met 3, 4, 61, 65 en 163 via halte Prof. Rankestraat
610:00 - 18:00 uurHereplein, Zuiderdiep, Schuitendiep, UMCG Hoofdingang, Petrus Campersingel, Zaagmuldersweg, Oliemuldersweg, Florakade, Oostersluis en Ringweg OostHoofdstation en Ruischerwaard
710:00 - 18:00 uurJan Steenstraat (alleen ri. Hoofdstation), Herman Colleniusstraat, Verlengde Visserstraat, Westerhaven,
Emmaplein, Zuiderdiep en Hereplein
J. van Goyenstraat en Hoofdstation
8 en 1910:00 - 18:00 uurW. Barentszstraat, Westerhaven, Trompstraat, Händellaan, Nolenslaan, Saaksumborg, Esserhaag, Troelstralaan, Hora Siccamasingel, Geert Teispad, Vestdijklaan, v.K. Verschuurlaan, PC Hooftlaan, Jan Luykensstraat, Van Schendelstraat, HR Holstlaan, Maaslaan en ParkbrugRembrandt van Rijnstraat, Hoofdstation en Station Europapark, reizen naar De Wijert kan met lijn 9
910:00 - 18:00 uurVerlengde Visserstraat (alleen ri. Hoofdstation), Westerhaven, Emmaplein, Zuiderdiep en HerepleinHoofdstation
1012:00 - 18:00 uurKorenstraat, Brouwerstraat, Pijpstraat, Oude Ebbingestraat, Grote Markt, Zuiderdiep en HerepleinHoofdstation en Riouwstraat
35 en 3910:00 - 18:00 uurW. Barentszstraat, Zuiderdiep en HerepleinRembrandt van Rijnstraat en Hoofdstation
5012:00 - 18:00 uurVechtstraat, Weg der Verenigde Naties, Thomsonstraat, Van Iddekingeweg, v.K. Verschuurlaan, Hilghepad, Quintuslaan, Esserweg, Sportpark Esserberg, Dilgtweg, Botanicuslaan, Raadhuisplein en JulianalaanHoofdstation en een tijdelijke halte aan de Emmalaan in Haren
5110:00 - 18:00 uurVechtstraat, Weg der Verenigde Naties, Thomsonstraat, Van Iddekingeweg, v.K. Verschuurlaan, Hilghepad, Quintuslaan, Esserweg, Sportpark Esserberg, Hemmenlaan, Escampe, Hortus en Kromme ElleboogHoofdstation of Station in Haren
76 en 17812:00 - 18:00 uurZuiderdiep, Hereplein, Schuitendiep, UMCG Hoofdingang, Sontplein, Lubeckweg, P+R Euroborg P3, Bornholmstraat, AntwerpenwegHoofdstation en Gotenburgweg (reizen met lijn 76), reizen van/naar UMCG kan met 3, 4, 61, 65 en 163 via halte Prof. Rankestraat

Qliners 300 en 309 stoppen extra bij de P+R in Haren voor deelnemers en toeschouwers. De extra stops worden tot 14:00 uur gedaan. Verder rijden er pendelbussen voor de deelnemers vanaf de parkeerplaatsen aan de Bornholmstraat en P+R Hoogkerk. Ook rijdt er een bus vanaf het Hoofdstation naar Haren. Terug rijden de bussen weer naar de parkeerplaatsen, alsmede een bus naar P+R Haren, het centrum van Haren en tenslotte het station in Haren. Martiniplaza wordt niet aangedaan met de pendelbussen omdat de looproute tussen het terrein van de Gasunie en de opstaphalte niet meer bestaat.

Ook anders dit jaar is dat de trein tussen Groningen en Haren dit jaar niet gratis is voor deelnemers aan de 4 Mijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *