Tijdens het EK Wielrennen van 18 t/m 21 september moeten busreizigers rond Emmen rekening houden met forse aanpassingen. Veel buslijnen krijgen tijdelijk een andere route, iedere dag tussen 6:00 en 19:00 uur.

Het gaat om de lijnen in de 20-reeks (21, 22, 27 en 29) en Qliner 300. Op al deze lijnen krijgen reizigers te maken met extra reistijd en mogelijk andere reisadviezen.

Lijn 21 via ‘t Haantje en de Odoornerweg van en naar Emmen. Bij Noord-Sleen is een halte aan de N381. Lijn 22 rijdt via Zweeloo, Aalden, Meppen en Oosterhesselen naar de A37 en vervolgens naar Emmen. Dat is omdat lijn 27 tussen Oosterhesselen en Emmen rechtstreeks via de A37 rijdt. Lijn 22 stopt op de haltes van lijn 27 tussen Zweeloo en Oosterhesselen.

Lijn 29 wordt het meest aangepast. Er komt tussen 8:30 en 19:30 uur een tijdelijke route met in Noord-Sleen een tijdelijke halte bij de Binnenweg en een instapmogelijkheid bij de Boelkenweg in Sleen. De route voert over dusdanig smalle wegen dat de dienst moet worden uitgevoerd met een 8-persoonsbusje. Qbuzz adviseert reizigers dan ook lijn 29 tijdens deze dagen alleen te gebruiken als het echt niet anders kan.

Tenslotte rijdt lijn 300 via de afrit Emmen-Noord. Daardoor is de halte Frieslandweg tijdelijk vervallen. Reizigers tussen Zweeloo, Aalden, Meppen en Hoogeveen wordt geadviseerd te reizen met lijn 22 via Beilen en daar over te stappen op de trein naar Hoogeveen. Een alternatief is gebruik maken van lijn 25 of met eigen vervoer naar Oosterhesselen reizen en daar overstappen op bus 27 naar Hoogeveen. Op de website van Qbuzz staat een kaartje met de exacte situatie tijdens het EK Wielrennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *