Het gaat de laatste tijd een stuk beter met de veiligheid in buslijnen 72 en 73 tussen Emmen en Ter Apel. Op de belangrijke bushaltes is het cameratoezicht verscherpt en er lopen meer beveiligers op het station in Emmen.

Vakbond FNV zegt dat in aanloop naar de ondertekening van een overeenkomst tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie, Qbuzz en buschauffeurs aangesloten bij de vakbond. Dit convenant moet de maatregelen en de geldende afspraken in beton gieten.

Chauffeurs merken volgens FNV al dat het beter gaat op beide buslijnen. In Emmen worden als aanvulling gastheren- en vrouwen ingezet. Dit zijn vluchtelingen die al wat langer in Nederland zijn. Zij moeten het contact met nieuwkomers laagdrempeliger maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *