Qbuzz gaat niet in op de eisen van FNV Streekvervoer rond de buslijnen van en naar Ter Apel. De vakbond vindt dat er op de lijnen 72 en 73 meer maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid waar te borgen.

Volgens de FNV gaat het ondanks de komst van bijvoorbeeld de asielbus nog steeds met regelmaat mis. Daarom wil de bond na 18:00 uur ‘s avonds beveiliging mee in de bus en stelselmatig beveiliging op het station in Emmen en bij de bushalte bij het AZC in Ter Apel.

Qbuzz vindt het te vroeg om met aanvullende maatregelen te komen, omdat er vorige week net een onderzoek naar de onveilige gevoelens onder buschauffeurs gestart is. De vakbond is gevraagd mee te werken met dat onderzoek, maar dat heeft men volgens Qbuzz afgeslagen.

De FNV wil ondertussen actie gaan voeren, maar aan welke acties gedacht wordt is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *