Buschauffeurs die aangesloten zijn bij vakbond FNV gaan komend weekend leeg rondrijden op buslijnen 72 en 73 tussen Emmen en Ter Apel. op die manier willen de chauffeurs aandacht vragen voor hun roep om extra veiligheidsmaatregelen op beide buslijnen.

De FNV stelde bij Qbuzz een ultimatum. De bond wil permanente beveiliging op het station in Emmen en bij de bushalte bij het AZC in Ter Apel. Daarnaast wil de bond ‘s avonds na 18:00 uur een beveiliger mee op de bus. Qbuzz wil op dit moment niet op die eisen ingaan.

Daarom rijdt buslijn 72 leeg tussen het station in Emmen en de halte Heembadweg in Ter Apel. Lijn 73 stopt helemaal niet tussen Emmen en Stadskanaal, mits de chauffeur van dienst bij vakbond aangesloten is. Het gaat in eerste instantie om een actie van drie dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *