Lesbussen van rijschool Oosterpoort. Foto: Oosterpoort Rijopleidingen

Een tekort aan personeel komt in steeds meer sectoren voor, het openbaar vervoer is hierin geen uitzondering, evenals andere groepen waar beroepschauffeurs nodig zijn. Rijschool Oosterpoort in Groningen, dat buschauffeurs voor vervoerder Qbuzz opleidt, houdt daarom vrijdag een meet & greet.

De rijschool zien een toenemende uitstroom van beroepschauffeurs en willen potentiële medewerkers enthousiasmeren, zegt Mark Rozema van Oosterpoort. “De bedrijven zitten te springen om nieuwe mensen”, benadrukt hij.

Tijdens de meet & greet van vrijdag in het pand van de rijschool aan de Protonstraat in Groningen is alles te vinden bij één ‘loket’. Onder meer Qbuzz en opleider Noorderpoort horen tot de vijftien aanwezige partners. Oosterpoort verzorgt de opleiding van veel nieuwe Qbuzz-chauffeurs. “Onze samenwerking met Qbuzz is al jaren erg goed”, zegt Rozema. “Qbuzz heeft in samenwerking met het Noorderpoort een BBL-opleiding opgezet. Hierbij verzorgen wij de praktijkopleiding tot buschauffeur. De mensen stromen rechtstreeks bij Qbuzz in met een baangarantie, ze mogen na het afrijden dus meteen aan de bak.”

Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. Rozema geeft aan op dit moment alleen al voor het busrijbewijs twintig mensen op te leiden en dat het om tweehonderd kandidaten per jaar gaat. Enthousiaste kandidaten voor de bus of bijvoorbeeld de vrachtwagen of een opleiding tot CBR-examinator zijn vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur welkom bij Oosterpoort Rijopleidingen aan de Protonstraat, na aanmelding vooraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *